Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Ağustos 2011

Açma

geniş aralıklarla koyalım birbirlerine yapışıyorlar
Makasla küçük kesimlerle açmalarımıza, çöreklerimize değişik şekiller verebiliriz....



Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt

1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 paket yaşmaya
5 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 11-12 su bardağı un (2 kg dan 2,5 bardak az)
Tabi unu ayarlama yapabilirsiniz bu benim ayarım

Yapılışı
Önce ılık suyu + sütü + sıvıyağ ve yaşmayayı karıştırarak eritelim..
5 yemek kaşığı şekeri + 2 tatlı kaşığı tuzu da iyice karıştıralım..
Unuda yavaş yavaş ekleyerek ve eleyerek ilave edelim.
Çok yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra alüminyum folyo ile örtelim yaklaşık iki saat buzdolabında bekletelim...Hamur 2-3 katı büyüyor..

Resimdeki gibi katlayıp rulo yapalım



Rulo yaptığımız hamura gül şekli verelim tezgahın üzerinde çörekotu ve susamı karıştıralım bir kaseye yumurtayı kırıp beyaz ve sarısıda dahil iyice karıştırın gülü önce yumurtaya sonra çörekotu+susama bandırın önceden yağladığınız tepsiye dizin...aralıklı koyun iki katı büyüyorlar...

1 yorum:

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design