Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Ağustos 2011

Cevizli Ev Baklavası


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt (sütümüz çok sıcaktı annemde yoğut koydu ama tadı güzel oldu)
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 paket margarin
nişasta
2 su bardağı ceviz ve toz şeker ile karışım yaptık) 

Şerbet için

5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
 2-3 damla limon
Yapılışı
Yumurta + yoğurtu + kabartma tozunu + sıvıyağı karıştırın daha sonra unu azar azar eleyerek ekleyelim .
Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru ikiye ayıralım..
Ayırdığımız hamuru 30 küçük bezelere ayıralım..
Bezeleri nişasta ile küçük bir kase büyüklüğünde açalım 15 tane üstüste koyalım aralarına nişasta serpmeyi unutmayalım..Merdane ile bastıra bastıra tepsi büyüklüğüne gelene kadar açalım
Daha önceden yağladığımız tepsiye yayalım cevizli tozşeker karışımını serpelim...
Diğer onbeş bezeleride önce tabak büyüklüğünde daha sonra üstüste koyup merdane ile büyütüp tepsiye cevizlerin üzerine kapak yapalım..
En güzel dilimler halinde keselim. Margarini eritip her tarafını yağlayalım..Fırına sürebiliriz...170 derecede pişirirelim...

suyu + şekeri kaynatın limonu da ekleyin...kıvamını bulana kadar kaynatın...

Şerbeti tabi ki hazırladıktan sonra ılık olacak..
fırından çıkan tatlımızda sıcak olmayacak...
şerbetini ekleyelim ..
2-3 saat sonra servise hazır demektir..
Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan Bayramı diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design