Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Ağustos 2011

Garnitürlü Pilav




Garnitürlü pilav bizim evde çok sevilir...

Malzemeler

4 su bardağı pirinç (Osmancık pilavlık )
1 su bardağı garnitür
ve tavuk suyu pirinçlerin üzerini azgeçecek...
Tuz, karabiber

Yapılışı

Pirinci çok iyi yıkadıktan sonra tencereye sıvıyağ döküyoruz (göz kararı ama fazla koymayın çünkü tavuk suyu biraz yağlı oluyor..)
Tencereye pirinci ekliyoruz çok az bir iki çevirip kavurduktan sonra tavuksuyunu ve garnitürü ilave ediyoruz..
Bir taşım kaynadıktan sonra tencereye tuzuda ilave edip 5-6 dakika pişiriyoruz, zaten suyunu çektikten sonra 1-2 dakika o kadar altını kapatıyoruz, bir kere ters düz edip hafif karıştırdıktan sonra ocağı kapatıp demlenmeye bırakıyoruz....Ben pilavı biraz çiğ bırakırım o demlenince hem diri hemde daha lezzetli oluyor....
Afiyet olsun

Not :Tavuk etini mutlaka derilerini ayırdıktan sonra haşlayın aksi takdirde suyu zarar verebilir...

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design