Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Ağustos 2011

REVANİ KREM ŞANTİLİ

Malzemeler

  • (Büyük Fırın Tepsisine göre)

  • 5 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 2,5 su bardağı yoğurt

  • 2 su bardağı irmik

  • 5 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 2 paket kabartma tozu


  • 1 çay bardağı sıvı yağ  

  • Şerbet için;

  •  

  • 5 su bardağı su

  • 5 su bardağı seker

  • 4-5 damla limon suyu

  • 1 paket Kaymak Tadında Krem şanti

  • süslemek için renkli pasta şekerleri

Hazırlanışı

  • İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.

  • Kek malzemeleri ile kek güzelce, önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır.

  • Sonra diğerleri ilave edilir. 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir.

  • Fırından çıkan revani dilimlere kesilir ve ılık iken üstüne soğumuş şerbet dökülür

  • Krem şanti hazırlanır üzerine sürebilirsiniz

  • ya da krem şantiyi strece koyar buzlukta sertleştikten sonra dilimler halinde (kaymak gibi)kesebilirsiniz.

  • Servis yapmadan önce süsü şekerleriyle süsleyebilirsiniz...(şekerler rengi kaymakta yayılmasın diye)

  • Afiyet olsun..


1 yorum:

  1. hayırlı cumalar ablacım:)
    tatlınız enfes görünüyor.
    ellerinize sağlık...
    sayfama yaptığınız anlamlı ziyeret için çok teşekkür ederim:)
    her zaman beklerim...
    muhabbet ve dua ile...

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design