Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Ağustos 2011

REVANİ




 Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı revani çeşit çeşit revani var hepside çok güzel bu da benim elimden çıkan..

Aiyet olsun...
(Büyük Fırın Tepsisine göre)
 

5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
4,5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

5 su bardağı su

5 su bardağı seker
4-5 damla limon suyu



Üzerine Hindistan Cevizi

Yapılışı
İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 
Önce yumurta ve şeker  çırpılır. Kek yapar gibi
Sonra diğerleri ilave edilir. 

Önceden yağladığınız tepsiye dökülür ve güzelce yaydırılır,
170 C’de üstü kızarana dek pişirilir.
Fırından çıkan revani istediğiniz şekle göre kesilir ve ılık iken üstüne soğumuş şerbet dökülür
Üzeri Hindistan cevizi ile süslenir
Afiyet olsun..

      0 yorum:

      Yorum Gönder

      Blog Archive♥

      İletişim Formu

      Ad

      E-posta *

      Mesaj *

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
       

      Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design