Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Ağustos 2011

RULO PATLICAN


Ağzına patlıcan sürmez büyük oğlum ama o da yedi ve beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz...Resim güzel çekilmedi ben iftar sofrası hazırlama telaşındayken çocuklar çektiler..Bu yemeği tekrar pişirip resmini çekmeyi bu resmi kaldırmayı düşünüyorum...Bu yemeğin yanına domatesli pilav yapayım dedim...bir deneyin bence...
Malzemeler
4 adet patlıcan
200 gr kıyma
1/3 çay bardağı ekmek içi(bayat ekmekleri fırında 15-20 dk.kızartıp rondodan geçrip buzdolabı poşetinde aylarca saklayabilirsiniz)
2-3 adet orta boy domates
Karabiber, maydanoz ve tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 diş sarmısak
üzerine kaşarpeyniri rendesi

Yapılışı
Patlıcanları alaca kabuklarını soyalım
Boylamasına ince dilimler halinde keselim tuzlu suda 1 saat bekletelim..
Suda beklettiğimiz patlıcanları tekrar suda duruluyalım.
Teflon tavada iyice kızartalım..Kağıt havlu üzerinde yağlarını çektirelim..
kıymayı baratlayıp tuzladıktan sonra çok az ekmek içi ekleyip iyice yoğurup patlıcanların içine koyalım
ve rulo olarak saralım.Tencereye dizelim...
Rondodan domates ve maydanozu geçidikten sonra ruloların üzerine dökelim  patlıcanları geçmeyecek şekilde ayarlayarak az su ilave edelim..
Ruloların üzerlerine toz şeker ve tuz serpelim..
suyunu az çekecek şekilde pişirelim..
Aygazı kapdıktan sonra kaşar rendesini ilave edelim ve kapağı kapatalım demlensin...
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design