Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Ağustos 2011

SADE GÜLLAÇ


Şekerle kaynatılan sütün ılındıktan sonra beyaz yapraklar üzerine teker teker dökülmesi ve orta katına ceviz, badem, fındık gibi yemişler veya üzerine meyva yerleştirilmesiyle bildiğimiz güllaç tatlısı ortaya çıkıyor.
Gülsuyu değilse de nar ilave edilmesi bir Osmanlı geleneği olarak devam ediyor.
Ama benim yaptığım daha sade oldu.. iftara yetiştirmem lazım...vakit dar..

Malzemeler

2lt süt
yarım paket güllaç
1,5 su bardağı şeker (biraz tatlı oldu 1 su bardağı da yeter bence)
1 su bardağı ceviz (rondodan geçirilecek)

Yapılışı 

Süt ve şekeri kaynatalım yukarıda bahsettiğimiz gibi yapabiliriz..baklava katı gibi yaprakların yarısını kullanınca,  cevizleri serpip kalan yarısını da kullanabiliriz. 
Not:Sütü bol kullanalım güllaç yaprakları çekiyor...unutmayalım buzdolabına koymayı ben unuttum...Son 15-20 dakika kala iftara buzluğa koydum...yine de biz beğendik umarım siz de beğenirsiniz...


0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design