Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Ağustos 2011

SÜTLÜ İRMİK TATLISI (VİŞNE REÇELLİ)

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 tane muz
  •  
  • üzeri için
  • vişne reçeli
  • hindistan cevizi

Hazırlanışı

  •  Derin bir tencereye süt+irmik+şeker+toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin.
  •  Margarini ilave edin karıştırarak eriyene kadar pişirin.
  •  Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın.
  •  Yarısını kuplara paylaştıralım muzları dilimleyip kalan tatlıyıda üstüne koyalım
  •  Üzerlerine süsleme ve farklı bir tat elde etmekiçin ben vişne reçeli kullandım.
  •  Arzu edilirse en üstünede hindistan cevizi serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design