Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Ekim 2011

Kabak Tatlısı


Malzemeler
1 kg bal kabağı
1-1.5 bardak şeker
Üzerineiçin fındık ve hidistancevizi

Yapılışı
*   Kabak parçaları soyulup, dilimlenir. 
*  Tencereye yerleştirilir ,Şekeri  üste serplir.
*  Son olarak tencerede çeyrek çay bardağı su gezdirilir, 
*  önce yüksek sonra kısık ateşte pişirilir.
Pişirme süresi yaklaşık olarak 30-45 dakikadır
*  Kabaklar yumuşadığında pişmiş demektir.
Soğuk servis yapılır.
Servis yapmadan önce üzerine fındık ve hindistan cevizi ile süslemeniz ayrı bir tat katacaktır 
* İsteğe göre şeker daha fazla kullanılabilir.
Afiyet olsun

4 yorum:

  1. ellerınıze sağlık nefıs görünüyor

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık arkadaşım bende bugün aldım yarına inşallah yapacağım...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bende kabak tatlısını çok severim güzel görünüyorlar,ellerine sağlık..sevgiler.....

    YanıtlaSil
  4. Ablam günaydın,güzel kabak tatlısı tarifin için çook teşekkürler,ellerine sağlık,şimdi yayınladım..gene beklerim,Allah'a emanetsin,sevgiler,selamlar :)

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design