Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Kasım 2011

Kuzu Haşlama


Selamünaleyküm, kurban bayramının üzerine kuzu haşlama yapayım güzel gider diye düşündüm. Gerçekten de lezzetli ve vitamin değeri yüksek  bir yemek oldu. Tarifi veriyorum.
Malzemeler
1 adet kuzu kol
1 adet büyük boy soğan
3-4 adet patates,
1 tatlı kaşığı tuz,

bir tutam kekik
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,

5 su bardağı su
Yapılışı
Parçalara bölünmüş kuzu kol, 6 parçaya bölünmüş soğan ve su düdüklü tencereye koyulur.
30 dakika pişirilir. Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra, halka halka doğranmış doğranmış patates, tuz ve baharatlar da düdüklü tencereye ilave edilir. 15 dakika daha pişirilir.
Toplamda 45 dakika pişmiş oluyor.
Afiyet olsun.
Not
1-Kekik ilavesi çok az olmalı bir çay kaşığının ucu ile. Aksi takdirde haşlamaya acı bir tat veriyor. Kuzu haşlamayı ilk kez yaptığımda böyle bir hataya düşmüştüm.
2-
Sebzeler (havuç-patates..), mutlaka son 15 dakika içinde haşlamaya ilave edilmeli, yoksa çok çok yumuşak olur ve parçalanır.
3-Soğan, etle birlikte koyulmalıdır. Böylelikle yumuşak ve haşlama içinde kaybolan soğanlarınız oluyor.

2 yorum:

  1. En sevdiğim yemeklerden biridir. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım haşlama harika
    sevgiler:))

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design