Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Ocak 2012

Bir Tepside İki Börek. ( Peynirli, Taze soğanlı- Kıymalı, Maydanozlu.)

Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın bibirinden güzel tariflerini görmek isterseniz emelmutfakta.blogspot.com tıklayabilirisiniz

Bir Tepside İki Börek. ( Peynirli, Taze soğanlı- Kıymalı, Maydanozlu.)

peynirli, teze soğanlı - kıymalı, maydanozlu börek.

Uzun zaman oldu bu böreği pişireli. Ben kendimiz için pişirdiğim yiyeceklerde, özellikle fırın da pişirdiklerimde tepsimi yada fırın kabımı çok aşamalı kullanıyorum. Mesela misafiriniz gelecek, bir iki kişi. İki tepsi börek pişirmekdense benim gibi bir tepside iki çeşit börek pişirebilirsiniz. Çok pratik, tavsiye ederim.


bu börek tarifimlede etkinliklere katılmak istiyorum. porselen demlik çay saati 71. hafta etkinliği ev sahibi yesilmutfaktantarifler.blogspot.com - çay kahve bahane etlinliğinin ev sahibi. mutfakincisi.blogspot.com gönderiyorum. bol katılımlı bir etkinlik olması dileği ile.

Malzemeler:
1 kg hazır yufka.

kıymalı iç harç. ( Bol soğan ve kıyma güzelce kavrulacak. üzerine bol bakarat ve maydanoz serpilecek.)
peynirli iç harç. ( Beyaz peynir ufalanacak, taze soğan, maydanoz minik doğranacak. karıştırılacak.)

Sos için:
1 su bardağı yoğurt.
1 su bardağı süt.
yarım su bardağı sıvı yağ.
2 yumurta.

Bütün malzemeler bir kaba konulacak ve güzelce karıştırılacak.

Bir tepside iki çeşit börek.


Tepsimize bir yufkayı serelim, kenarları dışarıya sarkacak şekilde. Bir yufkayıda tabana, serdiğimiz yufkanın üzerine buruşturarak koyalım. Bol sos gezdirelim, tepsimizin bir tarafına kıymalı harç, bir tarafınada peynirli harç serpelim. Üzerine yine bir yufkayı buruşturarak koyalım ve yine sos gezdirelim. Bu işleme yufkalar ve iç harçlarımız bitene kadar devam edelim. En son yufkamızı koymadan, kenara sarkıttığımız yufkamızı içe doğru topluyalum. Son yufkamızıda güzelce yerleştirip bol bol sos malzememizden üzerine yayalım.

fırında kıymalı, peynirli börek.

200-250 C* de altı üstü kızarana kadar pişirelim.

peynirli kıymalı börek.


Afiyet olsum...

1 yorum:

  1. merhaba emine hanım bende bloğumdaki tariflerden birini sizin için yayınladım.http://chefika.blogspot.com/2012/01/elmal-yaprak-tart.html .teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design