Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Ocak 2012

Çiğ Börek

Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın bibirinden güzel tariflerini görmek isterseniz safiyeile.blogspot.com tıklayabilirisiniz

Çig börek(raw pie)

1 su bardaYarım su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Un
Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Harç malzemeleri
500 gr kıyma
3 adet soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım bardak su
Harcın yapılışı
Soğanları ince ince rendeleyin.
Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.
Not: Eğer soğan suluysa yarım bardak suyu eklemeyin.

Çiğ böreğin yapılışı
Malzemeler: kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Un dışındaki bütün malzemeleri bir kaba koyup çırpın.
Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
Hamuru elinizle toparlayıp bir naylonun içine koyarak ağzını hiç hava almayacak şekilde kapatın.
1 gece oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurdan bir parça koparın ve un serpip açmaya başlayın.
Yuvarlak şekilde açtığınız hamurun yarısına iç harcı koyup yayın.
Hamurun diğer yarısını harç dolu kısmın üstüne kapatın.
Derin ve geniş bir tavanın içine bol ayçiçek yağı koyup kızartın. Yanında acuka, ezme,reçel ,pekmez, eşlik edebilirsiniz.
 Bu yaptıgım çig böregi Çay,Kahve Bahane" Etkinliğimizin Yeni Ev Sahibesi...http://mutfakincisi.blogspot.com/   arkadaşıma ve

H er ikisinede kolay gelsin

1 yorum:

  1. arkadaşım etkinli kolay gelsin çok güzel tarifler var baktım emekleri geçen arkadaşların ellerine saglık ikici kez sucuklu yumurta gönderiyorum alabilirsin kolay gelsin

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design