Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Ocak 2012

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ

Etkinliğimize katıldığı için  lezzetyağmuru.blogspot.com'a çok teşekkür ederim .

Sevgilerimi sunuyorum. Arkadaşımızın birbirinden güzel tariflerini almak isteyenler lezzetyağmuru.blogspot.com tıklarsanız ulaşabilirsiniz.


Kırmızı gülSevgili izleyenlerim ziyaretçilerim,hayırlı cumalar olsun dileklerimle günaydın.
Kahvaltı masalarınız da bana da yer açarmısınız? Kimisi çıtır çıtır,kimisi yumuşacık nefis böreklerimle geliyorumm:))
Dün yayınladığım maviş masamın lezzetlerinden tuzlularla başlamak istiyorum.Akşam tel.konuştuğum Sinop'taki yeğenimin cumartesi günü arkadaşlarına yapacağı lezzetlerine yardımcı olur inşallah.Kendisinin de pek bi marifetli olduğunu söylememe gerek var mı ?bilemedim:))
Bu börekleri hazırladığım gün nasıl bir börek yapsam diye aklımda börek fikirleri uçuşmaya başlarken.Sevdiceklerimin sevdiği lezzetlere yöneldim.5 adet yufkanın 2 adetiyle paçanga böreği 3 adetiyle muska böreği sararak masama 2 farklı börek hazırladım.Aslında bu 2 börek de kızartılarak yapılıyor.Fakat biz kızartmalardan kaçındığımız için ben fırında pişirerek kızarttım. İyi de yapmışım.Çok beğenilen anında tüketilen böreklerimi şiddetle tavsiye ediyorum.Lezzet garanti diyerek önce bu nefis ve hafif lezzetleri izlemeye sonra da hazırlamak için sizleri mutfağa davet ediyorum:)) bu nefis böreciklerin tek püf noktası servis zamanına yakın pişirip sıcak servis yapın.
Ayrıca bu lezzetlerimi Emine arkadaşımızın bugün paşlayan çay kahve bahane etkinliğine yolluyor,bol paylaşımlar diliyorum.

MALZEMELER:
2 Yufka
220 gr.1 Paket pastırma
4 Orta boy çarliston biberi
4 Orta boy domates
150 gr.Kaşar peyniri rendeleyin
YUFKALARA SÜRMEK İÇİN SOS:
1 Yemek kaşığı yoğurt
1/2 Çay bardağı sıvıyağ
1/2 Çay bardağı su
1 yumurta sarısı (üzerlerine sürmek için)
Üzeri için,susam

HAZIRLANIŞI:
Önce yufkalara sürmek için sos malzemelerini bir kasede çatalla çırpın.
Ayrı ayrı kaselere pastırmayı jülyen şeklinde (kibrit çöpü gibi).doğrayın.
Tohumlarını temizlediğiniz biberleri,kabuklarını soyduğunuz domatesleri ayrı kaselere küçük küçük doğrayın.
Ayrı bir kaseye kaşar peynirini rendeleyin.
Yufkaları bütün olarak açıp,yumurta fırçasıyla çırptığınız sostan sürüp önce + artıların ortasından x şeklinde  kesip 8 adet üçgen dilim elde edin.
geniş tarafına pastıma,kaşar peyniri,biber ve domatesten eşit şekilde yerleştirin.
Yan kenarlarını içe doğru kıvırıp sigara böreği gibi ama rula şeklinde değil geniş olarak sarın.Benimkiler uzun ve ince oldu.Onun için yan kenarlarını mümkün olduğunca geniş katlayıp börek boylarını daha kısa yapın ki börekler kalın olsun.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizerek,üzerlerine yumurta sarısı sürün.Arzu ederseniz susam serpin.
               Afiyet olsun.

MUSKA BÖREĞİ
MALZEMELER:
3 Yufka
1 Küçük kalıp beyaz peynir
İnce doğranmış maydanoz

YUFKALARA SÜRMEK İÇİN SOS:
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı yoğurt
1/2 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı su
Üzerine sürmek için;1 yumurta + susam veya çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları bütün olarak açıp 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.Bir ucuna peynirli harcı koyup muska şeklinde yufkanın sonuna kadar sarın.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Her 2 çeşidin sosundan da azıcık sos harcı kaldı içine 1 yumurta sarısı ekleyip,çırparak muska ve paçanga böreklerinin üzerine sürüp,susam serptim.
NOT;Daha önce muska böreği yaparken yufkaları 3 parmak eninde keserek yapmıştım.Bugün biraz daha büyük olsun diye 4 parmak eninde kestim.
Yapılış aşamalarını gördüğünüz aşağıda ki resimler daha önce yaptığım 3 parmak eninde kestiğim muska börekleri.O zaman sadece yağ ve su karışımı sürmüştüm yufkalara.Patatesli iç hazırlamıştım.Lezzet olarak ikiside ayni börek,tek fark biri küçük, biri büyük.Tercih sizin.
Patatesli harçla yapmak isterseniz;Patatesi haşlayıp,rendeleyip ince kıyılmış maydanoz,biraz zeytinyağı,tuz karabiber,arzuya bağlı lor veya peynir de karışabilir.Tüm malzemeyi karıştırıp kullanın.
                  Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. muska böreğini yufkanın sonuna kadar sardığımda çok büyük oluyor siz nasıl ayarlıyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. Şeritleri ince keserseniz küçük olur veya yufka şeritleri biraz kısa tutmamız lazım.
    Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design