Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Ocak 2012

KEÇİ PEYNİRLİ, KIYMALI VE BİBERİYELİ TUZLU TART

Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın bibirinden güzel tariflerini görmek isterseniz
durme.blogspot.com tıklayabilirisiniz

KEÇİ PEYNİRLİ, KIYMALI VE BİBERİYELİ TUZLU TART

 Hafta sonlarını çok seviyorum, hele de önceden planlayıp da misafirlerim olunca ve ben kendimi mutfağa atınca daha da çok seviyorum. Değişik lezzetler denemeye, onları başkasına tattırmaya bayılıyorum. Dergilerde, internette, televizyonda gördüklerimi soframa taşımayı çok seviyorum.

Uzun süredir hem nette hem de birkaç dergide bu tuzlu tart çeşitlerini görüp görüp yapmak istiyordum. Kısmet bugüneymiş.

Önce görüntüsüyle beni cezbetti bu tart. Peynirli, cherry domatesler, taze kekik kokuları, enfes sarımsaklar... her görüşümde ağzımda tatlarını hissettim neredeyse. Peynirlerin domatesle ve kekik dallarıyla, ya da biberiye veya çeşitli baharatlarla çeşnilendirilmesi... ve daha neler neler.

Yedikten sonra şundan emin oldum ki ben bu tuzlu tart işini kesinlikler çeşitlendirmeliyim. Bu günlerde kafamda sürekli bunları geliştirmeye uğraşıyorum. Anlayacağınız sizi önümüzdeki günlerde farklı tuzlu tartlar bekliyor...

Şimdi tarifimize geçelim. Bu aslında tek bir tarif, hamurunu bir yerden aldım, malzemelerini ise başka yerlerden. Malzemelere benim de katkım var tabi.

Yaklaşık 1 yıldır yemeklerimde biberiye kullanmaya bayılıyorum. Biberiyenin o baştan çıkaran aromasını yemeklerimde kullanmak artık bir vazgeçilmez oldu benim için. Yemeğe gelen çoğu arkadaşımız "bu ette farklı bir şeyler var" deyip, içine ne eklediğimi soruyorlar. Ben de biberiyeyi anlatıyorum onlara uzun uzun. Şu günlerde ise muskata takıldım. Onun da yakında anlatacağım.



Malzemeler:
Hamur için:

  • 1-1/2 su bardağı un ( tam tahıllıyla karıştırabilirsiniz.)
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 150 gr küp küp doğranmış tereyağı ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı soğuk su (çok soğuk olmalı)
Üzeri için:
  • 1 adet domates
  • 1 adet mor domates
  • 1 adet kapya biber
  • 150 gr kadar kavrulmuş kıyma
  • 100 gr keçi peyniri
  • 100 beyaz peynir
  • 2 adet büyükçe mantar
  • taze biberiye yaprakları
  • kekik
  • yarım çay bardağı ceviz
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
Hazırlanışı:

Önce kıymayı iyice kavuruyoruz. Birazcık çıtır olabilir. Sonra domateslerimizi ve biberimizi doğrayıp bir kenara kaldırıyoruz. Tüm iç malzemelerimizi hazırladıktan sonra hamurumuz için kolları sıvıyoruz. Ben bir bardak beyaz un ve yarım bardak tam buğday unu kullandım. Unu bir kalıba döküp iyice soğuttuğumuz tereyağı, su ve tuzu yoğurup yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Ben tart kalıbı kullanmadım. Biraz daha ince ve büyük bir kalıp olsun istedim. Hamuru pizza hamuru gibi açıp üzerine önce domates ve biberi, sonra mantarı, kıymayı ve cevizi, sonra peynirleri son olarak da biberiyeleri harmanlayıp tamamlıyoruz. En son olarak da o enfes tadı yani zeytin yağını ekliyoruz. Yağ miktarı gözünüze fazla gelmesin. İnanın çıtır hamurlu, bol aromalı, enfes bir lezzet çıkacak ortaya. Son olarak önceden ısıttığımız fırında 30 dakika kadar pişirip ılık servis yapıyoruz.

Bu tart çok zengin bir aromaya sahip. İçinde enfes çeşniler barındırıyor. Cevizler, kıyma ve hamur çıtır çıtır, biberiye ve domatesin birbirine uyumu ise tartışılmaz.Siz de eğer bol çeşnili bir lezzet arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim.


 Misafirlerden arta kalan 2 dilimi ise sabah kahvaltımızı şenlendirmeye yetti de arttı bile...



Son olarak bu tarifimi "çay,kahve bahane" etkinliği için Mutfak İncisi Emine Kaya'ya gönderiyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design