Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Şubat 2012

Yaban Mersinli Portakallı Tart

Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın bibirinden güzel tariflerini görmek isterseniz http://guloannemutfakta.blogspot.com tıklayabilirisiniz

YABAN MERSİNLİ PORTAKALLI TART



 Malzemeler;
2 adet yumurta
1 aida bardak toz şeker
1/2 aida bardak sıvı yağ
1 aida bardak süt
1 - 1.5 su bardağı un
1 tüp limon esansı veya 1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve vanilya

Üstü için;
2-3 adet çekiedeksiz portakal
1 paket tart jölesi
Tart jölesi yoksa krem şanti ile süsleyebilirsiniz
 Yaban mersini

KREMASI 

1 bardak süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un 3 yemek kaşığı tozşeker
Biraz vanilya
YAPIŞI
Yumurtaları  şekerle birlikte mikserde çırpın. Koyu kıvama gelince, elenmiş un, vanilya ve limon suyu katıp tahta kaşıkla altüst yaparak karıştırın. 25 cm çapında, 5 cm yükseliğinde kenarı tırtıklı teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın. Yumurtalı karışımı içine boşaltın. Orta ısılı fırında 30 dk pişirin.

  Bir kapta şeker, un ve yumurtaya sütü katıp karıştırarak pişirin. Vanilya koyup ateşten alın.

  Pişen pandispanyayı kalıptan çıkartın. Çukur olan yüzüne soğumuş kremayı yayın. Portakalların kabuklarını ayıklayıp dilimleyin ve ortalarından ikiye bölün. Resimde görüldüğü gibi, kremanın üzerine yerleştirin. Yaban mersinlerle süsleyin.Tart jölesini üzerindeki tarife uygun hazırlanıp soğuduktan sonra üzerine dökün.Soğuyunca buzdolabında dinlendirin.dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design