Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Şubat 2012

yaprak sarma ve krep ve kek

Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın bibirinden güzel tariflerini görmek isterseniz http://www.safiyeile.blogspot.com  tıklayabilirisiniz

yaprak sarma ve krep ve kek

 Servis tabagımızda bol limonlu zeytin yaglı sarmamız
havuçlu üzülü cevizli kekimiz erik marmeratlı kreb
dürümümüz jülyen usulü havucumuz kırmızı lahanamız
hanımların hiç vaz geçemedigi tabiki çayımız      .Bu yaptıgım yaprak sarma ve krep ve keki  Çay,Kahve Bahane" Etkinliğimizin Yeni Ev Sahibesi...http://mutfakincisi.blogspot.com/    arkadışıma gönderiyorum kendilerine kolay gelsin

MALZEMELER..
1,1- Kilo salambura yapragı veya dolap yapragı

2,2- Su bardagı pirinç
3,2- Baş kuru sogan
4,1-Birer yemek kaşıgı biber ve domates salçası
5,2- Çay bardagı sıvı yag
6, 2- Limon
7, Baharatlar kimyon pul biber sumak kuru nane
maydonoz dere oto feslegen baharatları kendi arzunuza
gere ayarlaya bilirsiniz
YAPILIŞI..
Soganları robottan veya elde bıçakla dograyarak
kavurup pembeleşince salçasını ekliyoruz
pirincini yıkayıp suyunu süzüp pirincide ilave edip
2 dakika kavurup baharatlarını ekleyip içimiz hazır oluyo.
Önceden hazırladıgımız salambura yapragımızı kalem gibi
sarmaya başlıyoruz tabii kalemden kalın oldu .Tencereye
güzelce yerleştirip sarmaların üzerine çıkacak şekilde su ekl-
iyoruz tuzunu 1 limonu halka halka kesip dizip sarmamız kaynamaya
başlayınca ocagımızı yarıma alıp pişmesine yakın 1 bardak sıvı yagımızı
ekleyip 5 dakika sonra sarmamız pişmiş oluyo ve servis tabagına alıyoruz
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design