Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Mart 2012

Çiçek veya Gül Poğaça


Çok lezzetli ve çok kolay iç malzemesi olarak karnabahar kavurması kullandım. Biz beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz.. Denemek isteyenler için malzemeleri yazıyorum..

Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
tuz ve aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında oalacak)

İç malzemesi
1 adet küçük boy karnabahar (rondodan çekilmiş)
1 baş ortaboy soğan
1 adet domates
3-4 dal maydanoz
tuz ve 1 yemek kaşığı domataes salçası

Üzerine
1 adet yumurta sarısı
yarım çaybardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı

* Derin bir kabın içine ılıttığınız sütü, suyu ve toz şekeri alalım karıştırarak yaş mayayı içinde eritelim.
* Yumurtayı kıralım unuda yavaş yavaş eleyerek çatalla karıştıralım katı hale gelince elimizle yoğurma işlemine devam edebiliz.
* Elimizle yoğrmaya başlamadan tuzuda ilave edip iyice yoğuralım. Bir kenara mayalanması için dinlenmeye bırakalım üzerini örtelim  kabarana kadar bekletelim (enaz 1-2 saat)
* İçini hazırlayalım. Karnabaharı yıkayalım rondodan geçirelim soğanı ve domatasi kavurup üzerine karnabaharı ilave edelim. Ben maydanoz ve tuzu yeterli gördüm isterseniz baharatlar ilave edebilirsiniz..Suyunu çeksin (çok fazla pişirmeye gerek yok)
* Hamurdan limon büyüklüğünde parçaları merdane yardımı ile yemek tabağı genişliğinde açalım. İç malzemesini koyalım gül böreği yapar gibi saralım daha önceden yağladığımız kelepçeli kalıba resimde görülgüğü gibi yerleştirelim.
* Üzerine 1 adet yumurta sarısı, yarım çaybardağı süt, yarım çay bardağı sıvıyağı karıştıralım fırça yardımı ile sürelim. Fırında 170 derecede 25-30 dakika pişirelim.
*Afiyet şifa olsun..

Bu tarifimi http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com'a Porselen demlik çay saati etkinliğine gönderiyorum..Kolaylıklar diliyorum..
Ayrıca  http://catlakkafe.blogspot.com'a Çay kahve bahane etkinliği ev sahibesine gönderiyorum..Kolay gelsin arkadaşım..

10 yorum:

  1. Poğaça çok güzel görünüyor.Karnıbaharlı hiç denemedim farklı olduğunu düşünüyorum.ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Nuray hanımcım çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. canım bende karnababaharlı hiç denemedim
    güzel olduğunu ahmin ediyorum
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Canim ellerine saglik hayirli aksamlar .

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım karnabaharlı nasıl olur merak ettim denemek istiyorum inşaallah
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık arkadaşım poğaçaları aldım katılımın için çok teşekkür ediyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  7. canım emine ablam. karnıbaharı poğaçanın içine koymak ne güzel bir fikir. görüntü zaten muhteşem. afiyet şeker olsun yiyenlere yapanın da ellerine sağlık tabi :)

    YanıtlaSil
  8. Hiç duymadım desem...ama meak ettim olsa yerim ama yaparsem yenilirmi diyede düşünüyorum karnıbahar yemeği yaparken az ayırıp poğaça yapıp kendime kadar yapmalı...senemekte fayda var...sevgiler fikrin içm teşekkürler Emine hanım..

    YanıtlaSil
  9. ELLERİNE SAĞLIK
    EMİNECİM
    MMM MİS OLMUŞ
    MUHABBETLE KAL
    :))

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık arkadaşım içmalzemeyi ben hiç denemedim ama eminim güzel olmuştur
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design