Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Ağustos 2012

Yaprak (asma) Sarması


Malzemeler

Yarım kilo asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım bağ maydanoz
3 adet orta boy domates
Yarım su bardağı sıvı yağ
150 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası


Yapılışı


Öncelikle asma yaprakları haşlanır.
Bulgurlar ve pirinçler yıkanır.
Soğan ve domatesler doğranır.
Tüm malzemeler karıştırılır
Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır.
Sarılan sarmaları tencereye düzenli bir şekilde dizilir.
Tencereye 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
Afiyet olsun

8 yorum:

  1. eline sağlık ablacığım dolmalardan sarmalardan gidiyorsun bu aralar ama yakışır. yaprak sarmasına kim hayır diyebilir ki. eline koluna sağlık. afiyet şeker olsun. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. mrb
    arkadaşım geçmiş olsun inşallah faydasını görürsün meyan şerbetinin
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Emine'cim merhaba ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim.
    Tavsiye ederim denemeni sarmalar nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. kuzum özledim hoş geldin.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ziyareti iade yapmak maksadım ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. kim sevmez sarmayı bayılırım hiçte üşenmem sarmaya ellerinize sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. Emine abla selamlar sevgiler sen umreden döndükten sonra epey bir yazmadın bende sonra tatil yaptım yazlığa geçtim...zaten herkez biraz çekildi ramazandı bayramdı tatil hepsi biarada olunca....hadi hayırlı olsun Allah kabul etsin....yine döktürmüşsün....eline sağlık

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design