Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Ekim 2012

Galete unlu veya kırıntılı ekmek kızartması





Bu sabah kahvaltıda ekmek kızarttım ama bu sefer galete ununa buladıktan sonra kızartayım diye bir fikir geldi. Sonrada baktım buzlukta ekmek kırıntılarım çok var onu kullanayım dedim. Ve çok iyi bir fikirmiş çocuklarım çıtır olmuş anne dediler çok beğendiklerini ifade ettiler.




                                                             
2 Yumurta ve yarım çay bardağı süt karışımına bir çimdik tuz atıp iyice çırpalım. Ekmek dilimlerini önce bu karışıma bulayıp sonra alttaki resimde görüldüğü gibi ekmek kırıntılarına ya da galete ununa buladıktan sonra teflon tavada iyice kızartalım sıcak servis edelim. Afiyet olsun.


Malzemeler

1 bayat ekmek dilimlenmiş
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 çimdik tuz
Dilerseniz baharat ilave edebilirsiniz.

Yapılışını resim ile anlattım. Afiyet şifa olsun.. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design