Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Ekim 2012

Pudingli Elmalı Kek



Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 küçük elma rendesi (kabuğu soyulmuş)
1 pk kabartma tozu
1,5 -2 su bardağı un

Puding paketin üzerindeki tarifte süt yerine su kullandım ve katı olması için su ölçüsünü azalttım.

Yapılışı

* Derin bir kabın içinde önce yumurta ve şekeri çırparız.
* Sıvıyağı ilave eder yine iyice çırparız.
* Hindistan cevizi ve elma rendesini  ilave ederiz.
* unu azar azar eleyerek ilave ederiz.
* Kabartma tozunu da ilave edip iyice çırptıktan sonra yağladığımız kelepçeli kalıba dökeriz.
* Önceden ısıtılmış fırında 30-40 pişririz.
*  Kek fırından çıkarır çıkarmaz pudingi üzerindeki tarife göre hazırlar sıcakken dökeriz.
* Buzdolabında 1-2 saat beklemesi gerekir. Kelepçeyi çıkarınca fazla puding kendisilinden akacak ama en üst kısmı krem şanti gibi kalın bir tabaka olarak kalacak, hindistan cevizi serperek servis yapabiliriz.
 * Herkese afiyet şifa olsun..

1 yorum:

  1. Merhabalar. tarifleriniz göz kamaştırıyor. Harika Tarifleriniz var gerçekten. bu arada sizin siteniz onaylandı. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html buradan ödüllü yemek tarifleri yarışmasına katılabilirsiniz. sitemizde yazarlık yaparak tariflerinizin daha büyük kitlelere duyurulmasını da sağlayabilir, 9000 kişilik face sayfamızda tariflerinizin duyurulmasını sağlayabilirsiniz

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design