Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Kasım 2012

Peynirli ve Biberli Rulo Çörek



Hamuru tatlı malzemesi acı bi o kadar da lezzetli olan bir çörek bu..Mutfakta denemeler bitmez ve başarılı olunca da daha keyifli yeniyor. Ben tarifi vereyim..

Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/4 paket margarin
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz.
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg)

Üzerine
Yumurta akı ve çörekotu

Yapılışı
* Önce sütü ılık hale gelene kadar ısıtıyoruz..
* Sütü ve mayayı karıştırarak eritiyoruz.
* Kalan un hariç malzemeleri  yağı, yumurtayı, şekeri ve tuzu iyice karıştırıyoruz.
*Unu da ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Margarini de ilave edip yine yoğuruyoruz.
* 2 saat kadar dinlendirelim. Daha sonra portakal büyüklüğünde parçaları minik bir pide gibi açıyoruz içine peyniri yayarak yeleştirip rulo haline getiriyoruz. Ruloyu ortadan kesiyoruz yumurta akına ve çörek otuna bandırarak, peynirsiz kısmı alta gelecek şeklinde tepsiye diziyoruz.
* Sivri biberlerden iki parmak eninde kesip çöreklerin ortasına batırıyoruz
* Fırında 35-40 kadar pişiriyoruz. Afiyet Şifa olsun..   

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design