Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Aralık 2012

Fırında Paçanga Böreği,


Malzemeler
4 tane hazır yufka
250 gr az yağlı peynir
1 tane domates
1 adet sivribiber
maydanoz
1 çay bardağı süt
galeta unu (ev yapımı fırınlanan bayat ekmekler rondodan geçirilir)
1 adet yumurta
sıvı yağ

Yapılışı
* Tüm yufkaları genişçe bir zeminin üzerinde açıp üstüste koyun önce + sonra x kesin
* yufka sekize bölünür, bölünen  üçgen yufkaları üst üste konulur.
* domatesin kabuğu soyulur ve ince ince dilimlenir.
* iki kat yapılan yufkaya önceden hazırladığımız peynirli biberli ve maydanozlu harcı üzerine domates dilimi ile sarılır tüm börekler sarıldıktan sonra (büyük boy sigara böreği şeklinde)
* genişçe bir kaba sütü, yumurtayı ve sıvıyağı karıştırıp börekler bu harçta iyice çevirerek ıslatılır galete ununa batırlır ve tüm börekler bu şekilde bitirilir tepsiye dizilir.
* Fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Şifa olsun.

Bu tarifimiz Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum  http://yersofrasi.org/
Kendisine başarılı ve bereketli bir etkinlik diliyorum kolay gelsin..

4 yorum:

  1. Tarifin yayında canım. Katılımın için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ooof paçanga böreğini çok severim :))
    bak şimdi canım çekti....
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ben de çok severim teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design