Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Aralık 2012

Galete Unlu Patlıcan Kızartması


Malzemeler
1 adet patlıcan
1 su bardağı galete unu veya (ev yapımı bayat ekmekleri fırınlanmış  rondoda çekilmiş)
1 yumurta
1/4 demet maydanoz
sıvıyağ, tuz, istenirse pul biber

Yapılışı
Patlıcanı alacalı soyalım 15 dk tuzlu suda bekleyen patlıcan dilimlerini sıkarak önce yumurtaya sonra galete ununa bulayarak teflon tavada kızartalım. Kağıt havluda biraz bekletelim yağını çektikten sonra afiyet şifa olsun..

10 yorum:

  1. Merhabalar,

    Patlıcanın bizim yemek kültürümüzde tartışılmaz bir yeri vardır. Almanlar patlıcanı bilmezlermiş derler. Onlara patlıcanı Türklerin tanıttığı söylenir, ne derece doğru bilmiyorum tabi.

    Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcan hakkında verdiğiniz bilgiler ve ziyaretiniz için teşekkür ederim..

      Sil
  2. Canim hayirli aksamlar ellerine emklerine saglik .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı Akşamlar teşekkür ederim...

      Sil
  3. Emine'cim bayadır bloga girmiyordum.Ziyaretine gelemedim.Güzel paylaşımlarda bulunmuşsun ellerine sağlık.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ziyaretin için daha sık gelmeni bende isterim ama müsait değilsen o başka :)

      Sil
  4. Yumrtalısı denemiştim ama bir de galeta ununa batırmak lazımmış. süper görünüyor. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galete unlusu daha leziz oluyor tavsiye ederim teşekkürler..

      Sil
  5. galete unlu patlıcan kızartmasını çok severim...
    çok lezzetli olur...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bende patlıcanın herçeşit yemeğini severim..
      Tekrar beklerim :)

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design