Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Aralık 2012

Tavuklu Ispanaklı Börek


Herkese hayırlı akşamlar saatim 21:21 ve 31.12.2012 yılının son gecesini gösteriyor.. saat 24:00 gösterince 00:00 anlarında 2013 yılına giricez aslında herşey bir sene daha yaşlanıcak, birçok çevre için hiçbir dini mana ifade etmeyen bir gece hiçbir dinde bu gecenin bir kutlaması yok ama dünyayı saran bir çılgınlıklar ve şehvet atmosferi var. Allah bu gece Mekke'nin fethi adı altında yapılan cümle ibadetleri kabul etsin ve bizleri de hissedar eylesin inşAllah.
Buzdolabına baktığımda bozulmasından korktuğum malzemelerden hemen bir börek yapayım dedim biraz uğraştım.. Çünkü ıspanak temizleyip tavuk budunu haşlamak zorunda kaldım zaten yayınımın bu saate kalması da bu sebeple oldu...

Malzemeler hazır olduktan sonra herşey çok kolay.. Bir kasenin yardımı ile yufkanın içini tavuklu harç ile doldurabilirsiniz daha sonrada kapatıp ters çevirerek tepsiye dizebiliriz..

Malzemeler
4,5 adet yufka (6 adet börek için)

İç harcı
1 adet kurusoğan
1 adet havuç rendelenmiş
250 gr ıspanak
2 tavuk budu haşlanmış didiklenmiş
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz

Sıvı harcı
1/2 su bardağı süt
1/2 çaybardağı sıvıyağ
1 adet yumurta

Üzeri için
1 yumurta sarısı
çörekotu

Yapılışı
* Öncelikle iç harcı hazırlayalım soğanı pembeleşene kadar soteledikten sonra havucu, ıpanağı, salçayı, pul biberini ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
* Sıvı harç malzemelerini iyice karıştıralım.
* Yufkaları elimizle ortadan ikiye koparalım iki katlı tezgaha koyalım ve sıvı harcımızı fırça ile sürelim.
* Bir kaseyi yufkanın altına koyalım. Yufkayı kasenin içinde gergin olmasın tavuklu ıspanaklı harcdan iki yemek kaşığı koyalım. Kapatırken yufka katlarına da fırça ile sıvı harçtan sürelim ki kuru olmasın alt kısmı kalın olacak çok daha lezzetli oluyor..
* Daha önceden yağlamış olduğumuz tepsiye ters kapatarak tüm yufkaları bu şekilde bitirelim.
* Yumurta sarısını sürelim ve çörekotu serperek fında 40-45 dakika orta derecede pişirelim.
* Fırından çıkan böreklerimizin üzerine bıçakla x şeklinde keselim içeri kıvıralım kaşar peynirida ilave edilebilirdi daha da güzel olurdu ama bende kalmamış dışarı çıkıp almaya üşendim :) yine de ben beğendim..
* Çok doyurucu bir börek Afiyet ve Şifa olsun..
Bu tarimi de Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum Arkadaşımıza kolaylıklar dileyerek :)  http://yersofrasi.org

14 yorum:

  1. börek şahane gözüküyor.ellerine sağlık
    yılbaşı hakkındaki görüşlerinizede aynen katılıyorum
    hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hayırlı akşamlar..

      Sil
  2. Nefis olmus ellerine saglik arkadasim. Yilbasinda atilan su bombalara verilen para toplanyasdi belkide fakir ülke kalmazdi:(
    burda 10dakka önce basladilar ve bakalim nekadar sürer.
    Rabbim yeni yili hayirli eyler ins.

    YanıtlaSil
  3. Atılan havai fişekleri, silahlardan çıkan mermiler..
    Acaba yılbaşının dünyaya getirdiği maliyeti biri hesaplasada yayınlasalar da yayınlasam..

    YanıtlaSil
  4. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım her zaman beklerim blogumda ikramımdan memnun kaldığınıza sevindim :)

      Sil
  5. Canim ellerine emeklerine saglik.Huzur dolu bir yil diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Allah Razı olsun bilmukabele öptüm sevgiler..

      Sil
  6. eline sağlık ablacığım nefis olmuş börekler
    desene bu sene mutfaktan pek çıkış yok sana :)
    kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  7. Tarifiniz yayında. Katkınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Harika gözüküyor canım ellerine sağlık..Afiyet şeker olsun :)
    Yılbaşı konusunda hemfikiriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hemfikiriz o da güzel :)

      Sil
  9. Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design