Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Aralık 2012

Tepside Tahin Helvalı Kek


Herkese merhabalar ve sağlıklı günler diyerek başlamak istiyorum. Şaka maka kış yüzünü iyice göstermeye başladı. Soğuk algınlığına dikkat bende dün yani c.tesi günü tatil günümde temizlik yaptım şimdide nefes almak için burnumu sınfsınf çekmeye başladım Hiç akmadığı için sinüslerim dolu başıma gözlerime hafiften hafife vurmaya başladı..Çalışan hanımlar benim gibi hafta sonu tatil değil tam tersine bir haftalık temizliğin yapıldığı ve daha çok yorgun düşüldüğü bir gün oluyor.. Temizliğin üzerine bir de mutfağa girdiğiniz zaman daha da yorulduğunuzu hissediyorsunuz..Bu tarifimde dinlenme molasında sitelerden ilham alarak uydurduğum bir kek,  bence biz hanımlar yemeyelim çünkü enerji kaynağı..
Malzemeler
4 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
2 neskafe fincanı süt
1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ
1,5 su bardağı havuç rendesi
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5,5- 6 su bardağına yakın un (kek kıvamından az daha akışkan olacak ona göre unu ayarlayın).

Kreması
4 neskafe fincanı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
200 gr tahin helvası

Hindistan cevizi ile süsleme

Yapılışı
* Herşeyden önce şekeri ve yumurtayı iyice köpürtüyoruz. Bulut gibi kabaracak ve sütü, sıvıyağı ekliyoruz iyice köpürtüne kadar mikserle çırpmaya devam ediyoruz.

* Havucu ilave ediyoruz çırpıyoruz.
* Unu vanilyayı kabartmatozunu da ilave edip çırpıyoruz.
* Tepsiye yağlı kağıt serip kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
* Fırından çıkardığımız keki yağlı kağıdı ile beraber bozmadan tepsiden çıkarırsak daha çabuk soğur.
* 4 neskafe fincanı sütü bir tencereye alıyoruz helva hariç tüm malzemeleri koyup ocağın altını yakıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra helvayı koyup karıştırıyoruz (erimesi çabuk oluyor)
* Kekin yağlı kağıdını alıp tepsinin içine yerleştiriyoruz. İstediğimiz şekilde kestikten sonra üzerine helvalı kremayı döküyoruz soğumayı bekliyoruz. Minik kağıt kalıplara yerleştirip hindistan cevizi ile servis yapabiliriz.
* Kekin kabuk kısmını kesip çıkardıktan sonra helvalı kremayı kremayı dökersek daha lezzetli olur..  (çıkardığımız kekin kabuk kısmını rondodan çekip herhangi bir pudigli tatlılarda da kullanılabiliriz.)
*Afiyet Şifa Olsun.

Porselen Demlik Çay Etkinliği hala devam ediyormuş   http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
Bu taifimi gönderiyorum kolaylıklar diliyorum..

13 yorum:

  1. çok değişik ve iştah açıcı bir kek olmuş ablacığım eline emeğine sağlık
    tabi bir de çoook geçmiş olsun
    mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkılmadım ayaktayım inşaallah ayakta ıhlamurlu ballı çaylarla geçiririm.. Teşekkür ederim..

      Sil
  2. Hayırlı sabahlar:)Ellerine sağlık.Güzel,değişik bir kek olmuş afiyet olsun..Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Tadı güzel olmuş tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,

    Tahin helvalı kekiniz çok enfes görünüyor. Enerji kaynağı olan bu keki çalışanların korkmadan yiyebileceği, ama çalışmayan ve hareketsiz kişilerin yerken iştaha gelip silip süpürmemesi gerektiğini sanıyorum.

    Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Recep Bey ziyaretiniz için haklısınız belirli yaştan sonra her istediğini yiyemiyor insan..

      Sil
  5. Günaydın abla,nasılsın? Çok teşekkürler güzel tarifin için,elleirne sağlık şimdi burada yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/12/tepside-tahin-helval-kek.html gene beklerim,selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz grip gibiyim inşaallah ayakta hafif atlatırım. Sana da hayırlı yayınlar canım...

      Sil
  6. çok güzel olmuş bu
    bayıldım
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Kac derecelik firinda yapiyoruz keki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırınınızı iyi tanımanız gerekiyor benim fırımda 150 derecede pişirdim.. Püf noktası fırın tepsisine önce yağlı kağıt serdikten sonra kek hamurunu dökün normal bir kek pişirir gibi pişirin.
      Allah yardımcınız olsun..

      Sil
  8. Suanda firinda kek umarim guzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvah! güzel olmazsa ruhuma fatiha :)

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design