Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Ocak 2013

Portakal Kremalı Top Kekler




Kekin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı ince portakal babuğu rendesi (1 adet büyük boy portakalı rendenin ince kısmında ince rendelenmiş ve sadece sarı kısmından beyazı alınmadan)
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2,5 su bardağı un

iç malzemesi
10 yemek kaşığı süt (1 çay bardağı )
1 neskafe fincanı su
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı ince portakal kabuğu rendesi
2 çay kaşığı kakao

Yapılışı

* Önce kekin malzemelerinden yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri de sırasıyla karıştırıp elde ettiğimiz hamuru tart kalıbında kağıt kalıblara 2şer yemek kaşığı koyuyoruz. Fırında 20-25 dakikada pişer.
* Tüm iç malzemeleri kakao hariç tencereyi ocağa koymadan karıştıralım. Ateşin üzerinde sürekli karıştırarak pişirelim. (katı olmayacak keki ısırdığımızda akışkan olmalı)
* Pişen top kekimizin ortalarını bir tatlı kaşığı ile boşaltıyoruz. İç malzeme ile istediğimiz miktarda dolduruyoruz. İç malzemeyi ona göre fazla yapmamız gerekir.
* Çay süzgeci ile kakaoyu top keklerin üzerine serpebiliriz..
* Afiyet Şifa olsun

5 yorum:

  1. Harika gözüküyor canım :) Asıl size afiyet şifa olsun biz yiyemeyen tarafız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim biz de pişer sizede düşer :)

      Sil
    2. Doğrusu "Bizde pişer size de düşer" olmalı .Kusura bakmayın lütfen ama öğretmen olarak buna dikkat etmelisiniz

      Sil
    3. Uyarınız için teşekkür ederim hiç farkında bile değilim.

      Sil
  2. Ellerine sağlık,nefis olmuş belli.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design