Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Şubat 2013

Kalıpta Pırasalı Patatesli Börek Resimle Anlatım..




Çok pratik bir börek tarifim var aslında tart olarak düşündüm böyle bir şey çıktı ortaya..
Kelepçeli kalıbı yağlıyorsunuz ilk yufkayı dışarı taşacak şekilde yayıyorsunuz içine bir yufkayı ortadan bölüp ıslatmadan kuru bir şekilde resimdeki gibi katlı bir şekilde yerleştiriyorsunuz aslında iki yufka daha iyi olur bence...
Daha sonra hazırldağımız iç malzemeyi içine döküyoruz. Dışarı taşan ilk yufkayı içeri büküyoruz. Bir yufkayı hazırladığımız sıvı harç ile ıslatıp rulo olarak böreğin üzerine tart yapar gibi kafes yapıyorsunuz ben sadece artı şeklini verdim..
Çok kolay ben malzemeleri vereyim kıymalı bir harçta daha mükemmel bir lezzet elde edilebilir. Pırasanın yeşil yapraklarını değerlendirme adına böyle bir şey çıktı..Biz beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz..

Malzemeler
4 adet yufka

İç harcın malzemesi
250 gr pırasanın yeşil yaprakları ince doğranacak
2 adet patates (haşlanmış)
2 adet çaliston biber ince doğranacak
2 adet yumurta
pul biber, karabiber, tuz

Sıvı harcı

4-5 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (eritilmiş)
1 yumurta sarısı

Üzeri için
çörekotu

Yapılışı
* İçi için malzemelerini iyice karıştırıcaz. Yukarıda anlattığım gibi yufkaları yerleştiricez.
* Sıvı harç ise yoğurt suyu ile bir araya gelen erimiş tereyağı katılaşabilir olsun sadece yufkalara sürüyoruz.
* Çok az kalan sıvı harcı yufkasız yerlere paylaştırabiliriz sos görüntüsü veriyor..
* Çörekotu serpelim..Fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirelim..
* Afiyet Şİfa Olsun..  

Not: Yoğurt,  margarin veya tereyağı kullanmamın sebebi pişdikten sanki kaşar peyniri eritilmiş gibi bir görüntü veriyor..

8 yorum:

  1. ÖF ÖF ÖF
    ELLERİNE SAĞLIK CANIMCIM
    BU NE MUHTEŞEM BİR BÖREK
    ELLERİN DERT GÖRMESİN
    ALLAHA EMANET OL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Allah Razı olsun canım beğenmeniz en büyük ödül :)

      Sil
  2. kalıpta hiç denemmiştim :))
    ama bende denemek istiyorum...
    ellerinize sağlık......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelepçeli kalıpta daha güzel oluyor bence de denemeniz gereken bir lezzet..

      Sil
  3. ELLERİNİZE SAĞLIK ...AFİYETLER OLSUN EFENDİM

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık arkadaşım çok değişik olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Allah Razı olsun..

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design