Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Şubat 2013

Köfteli Karnabahar Yemeği



Köftenin Malzemeleri
250-300 gr köftelik kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı galete unu
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz
diğer baharatlarıda isteğe göre eklenebilir.

Yemeğin diğer malzemeleri
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2-3 yemek kaşığı bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
 tuz ve istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.

Yapılışı
* Önce rendelediğimiz soğanı pembeleştirdikten sonra küçük doğradığımız havuçları soteleyelim.
* Patatesleride küçük küpler halinde doğralayım havuçların üzerine ekleyelim bir iki karıştırdıktan sonra karnabahar çiçeklerini ekleyelim kapağı kapatalım.
* 1-2 dakika sonra sıcak su ilave edelim. Suyun miktarı karnabaharların üzerini aşmasın.
* Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte beş dakika daha pişsin.
* Sulu köfte hazırlar gibi  köftelik malzemeleri yoğuralım. Köfteleri genişçe bir tepsiye toplayalım.
* Üzerine 1 yemek kaşığı unu eleyelim sonrada tepsiyi sallayarak unun tamamını köftelere yedirelim yemeğe ilave edelim.
* Suyu çekerse sıcak su ilave edebiliriz. Tuzu baharatı sizin zevkinize kalmış çok lezzetli bir yemek oluyor.
* Afiyet Şifa olsun

3 yorum:

  1. Vitamin, şifa deposu olmuş ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kış aylarına uygun bence :)

      Sil
  2. tahaylayenihayat7 Şubat 2013 13:08

    Harika görünüyor. İçinde köfte olduğuiçin çocuklara karnabahar sevdirmenin farklı bir yolu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design