Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Şubat 2013

Tavuklu Baharatlı Makarna



Malzemeler
1 paket makarna
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 kase ev yapımı kışlık menemen yada domates rendesi
1 yemek kaşığı salça

karabiber, nane isteğe bağlı diğer baharatlar

Yapılışı
* Önce tavuk göğsünü haşlayalım didikleyelim bir kenara ayıralım.
* Tencerenin yarısını bir parmak geçecek şekilde su koyalım ve kaynatalım.
* 1 yemek kaşığı tuz ilave edelim karıştırdıktan sonra makarnaları ekleyelim yapışmaması için karıştıralım bir-iki..
* Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısalım. 8-10 dakika kadar kısık ateşte pişsin..
* Süzgeçe alalım ben bir-iki suya tutarım çünkü tane tane olması lazım..
* Tencereye sıvıyağı alalım didiklediğimiz tavuk etini baharatları ilave edelim bir-iki karıştırdıktan sonra kışlık menemeni (domates rendesini) katalım karıştıralım. Salçayıda katalım iyice karıştıralım.
* Haşlanmış makarnamızıda tencereye katalım harcımızla buluşsun karıştıralım.
* Ben bir-iki dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatırım. Makarnayı demlenmesi için kapağını kapatın bir-iki dakika sonra servis yapabilirsiniz..   
* Afiyet Şifa Olsun..

4 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK:) AFİYETLER OLSUN EFENDİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler mutluluklar sokağım mutluluklar dilerim iki cihanda :)

      Sil
  2. karnım aç...
    ellerine sağlık canım.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şimdi kapın çalacak bir melek sana en sevdiğin yemeği getirecek :)

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design