Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Nisan 2013

Köfteli Kabak Bayıldı, Köfteli Kabak Yemeği



Kabak sevenlere güzel bir yemek tarifi bu önce kısaca anlatayım.. Minik fındık kadar köfteler yapıp kabaktan kayığın içine dolduruyorsunuz. Tabi soğanla beraber küp doğradığınız patatesleri soteleyip kabakların içine paylaştırdıktan sonra.. En sonunda pul biber ve naneyi kavurup üzerine gezdirdim acı lezzeti artırdığı için bizim evde her zaman tercih edilir..
Şimdi malzemelerde sıra :)

Malzemeler
2 adet kabak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet patates küp doğranacak

köftesi için
150 gr kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
1 küçük boy yumurta
1 yemek kaşığı galete unu
tuz, karabiber, nane dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz..

Üzeri için
2 yemek kaşığı sıvıyağda salça ve nane kavrulacak üzerine gezdirilecek 

Yapılışı
* Kısaca yukarıda anlattım kabakları boylama keselim içlerini tatlı kaşığı ile temizleyelim.
* 2 kabaktan 4 adet kayık çıkıyor ve tencereye yerleştirelim.
* Başka bir kapta soğanları, salçayı ve küp doğranan patatesleri soteleyelim 1-2 dakika kadar. kabaklara paylaştıralım...
* Köfteleri hazırlayalım fındık büyüklüğünde ve kabakların içine onlarıda paylaştıralım.
* 1,5 su bardağı  suyuda ekleyelim kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim en sonunda yağda salça ve naneyi kavurup köftelerin üzerine gezdirelim..
* Afiyet Şifa Olsun..


0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design