Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Mayıs 2013

Fırında Közlenmiş Patlıcan

Patlıcanın faydalarını saymadan edemiycem  Sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür, kalp çarpıntısını giderir, bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Böbrek ağrılarını ve yanmalarını azaltır. Basura iyi gelir, kilo vermeye yardımcı olur.
Çok yağ çektiği için ne kadar yağını kağıt havlularda çektirsemde yağı bana dokunuyor. Bende yağsız fırına vererek daha faydalı bir hale getirmek istedim..

Malzemeler
3 adet patlıcan
pulbiber, nane, tuz
1 adet domates
1 adet salatalık
1 adet limon

Yapılışı
* Patlıcanları yıkadıktan sonra bıçak ucuyla delikler delelim (içide pişsin) ve tepsiye dizelim..
* 200 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim. İyice yumuşayınca çatalla bastıralım kabuk etinden kolay ayrılıyorsa pişti demektir..
* Karnıyarık yapar gibi (resimde görülüyor) üst kısmının kabuğunu soyalım.
* Domates ve salatalıkları dilimleyip çevresine dizelim. Üzerine tuz, pulbiber, nane ve bol limon sıkarak servise hazır edelim..
* Afiyet Şifa olsun.. 

8 yorum:

  1. Canım artık yaz geldi ve patlıcanlar lezzetlendi..tamda közleme mevsimleri :) Afiyet şeker olsun..Benimde birinci tercihim közleme..

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hem pratik hem sağlıklı, hem hafif, ama bir okadar da lezzetli, elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçektende çok pratik.. Okuldan eve geldiğimde çok yorgundum pratik olduğu için çabucak yaptım:)

      Sil
  4. Yaz geldi .Patlıcan yerini aldı.Ellerine sağlık .Çok severim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaz geldi patlıcan benim mutfağıma bir girdi daha çıkmaz :)

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design