Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Temmuz 2013

Kızartma



Selamünaleyküm sahurda yapmış olduğum çok pratik bir tarifim var.. Herkesin çok sevdiği kızartmayı birde böyle denedim ama biberler çok acı çıktı yiyemedik bir tane kazayla yedim ilk defa kulaklarımın içine kadar yandığımı hissettim anında gözlerim burnum şıpır şıpır akmaya başladı bir dahada ağzıma sürmedim..

Malzemeler
3 adet iri kızartmalık patates
2 adet patlıcan
3-4 adet iri domates
10-12 adet sivri biber
nane, tuz

Yapılışı
*Herşeyden önce patlıcanları boylamasına alacalı soyuyoruz. Boylamasına ince dilimler halinde kesip tuzlu suda 15 dakika kadar dinlendiriyoruz acı suyu çıkacak..
* Patatesleri ve domatesleri halkalar halinde, patlıcanlarıda uzun dilimler ve biberleride bütün olarak  kızartıcaz.
* Borcama, önce patatesi sonra patlıcanın içine domatesi koyarak resimdeki gibi yerleştiricez. En üstede biberleri birer düğüm atıp domatesin üzerine koyucaz nane ve tuz serptikten sonra servis yapabiliriz...
* Afiyet Şifa Olsun..



0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design