Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Ağustos 2013

Ebruli Revani, Zebra Revani,kakaolu revani, Revani






Herkese merhabalar ebruli kek olur da revani olmaz mı? bir deneyeyim dedim pekâlâ da oldu. Kısaca tarifi veriyorum

Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1-2 tatlı kaşığı kakao
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon

Üzerine
fındık ve hindistan cevizi

Yapılışı
* Şerbet malzemelerini bir tencerede hazırlayalım. (Ben büyük çaydanlıkta hazırlarım tepsiye dökmesi daha pratik oluyor..)
* Ebruli (zebra)kek  yapanlar bilirler.
* Kek malzemeleri kakao hariç karıştıralım. Hamurdan 7-8 kaşık başka bir kaba ayıralım kakao ile karıştıralım..
* Yağladığımız tepsinin ortasına bir yemek kaşığı beyaz hamur sonra bir yemek kaşığı kakolu hamur dökerek hamuru bitirene kadat hep tepsinin ortasına dökelim.
* Fırnda 170 derecede 25-30 dakikada pişiryor.
* Şerbette kekte fazla soğumadan kullanalım. Şerbeti çektikçe keke dökelim. Şerbetin tamamını alıyor merak etmeyin.. buzdolabında ertesi güne kadar bekletin.. tüm şerbeti çeker ve şişer daha lezzetli olur..
Afiyet Şifa olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design