Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Ağustos 2013

Helvalı Çörek,



Herkese merhabalar hayırlı günler olsun inşaAllah çok pratik bir tarif umarım deneyenler beğenirler..

Malzemeler
3-3,5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 pk kuru maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı bal (peteklide olur)
5 yemek kaşığı helva
çöreklerin içine serpmek için fındık
Üzeri için
1 yumurta sarısı

 Yapılışı
* Bir kabin icerisinde una maya, tuz, seker, bal, siviyag ve suyu ekleyerek özlenene kadar yogurun.
* Üzerine temiz bir bez örterek ilik bir yerde yarim saat kadar mayalanmaya birakin.
* Firin tepsinizi hafifce yaglayin veya yagli kagit serin.
* Hamuru hafifce unladiginiz tezgahin üzerinde yuvarlak acin.
* Boydan ikiye bölün. Her bir parcayi da resimdeki gibi ücgen seklinde kesin.
* Parcalarin baslangic kisimlarina birer yemek kasigi helva ve fındık koyarak uca dogru sarin ve ay sekli vererek hafifce yaglamis oldugunuz tepsiye dizin.
* Yumurta sarisini bir tatli kasigi su ekleyerek cirpin ve cöreklerin üzerlerine sürün.
* Önceden isitilmis firinda 15-20 dakika civarinda cöreklerin üstleri güzelce kizarana dek pisirin.
* Afiyet Şifa olsun...

4 yorum:

  1. ben helvayı tatlı niyetine kaşık kaşık yiyenlerdenim.Ama böyle de harika olmuş.şekillerine de bayıldım.mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık Emine ablacım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Mervecim ben de çok severim helvayı yeni denemeler yapıyorum..

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design