Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Ağustos 2013

Sade Islak Kek, Islak Kek


Herkese merhabalar herşeye rağmen iyisiyle kötüsüyle hayat devam ediyor.. Kan ağlayan müslüman kardeşlerime Allah'tan bir merhamet ve selamet diliyorum. Bu tür paylaşımlar yapmaya haya ediyorum ama dediğim gibi herşeye rağmen hayat devam ediyor..

Önce sade kek yaptım daha sonra bayramda hediye gelen çikolatam vardı.. 2,5 su bardağı sütün içine çikolataları, 3 tatlı kaşığı kakao ve 3 yemek kaşığı şeker ile pişirip kekin üzerine döktüm..

Keki dilimlerseniz şerbeti daha güzel çekiyor.. Kek pişince sıcakken tepside ters-yüz ediyorsunuz. Yani kekin altı üstüne üstü altına gelecek..

Malzemeler
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 pk kabartma tozu
3 su bardağı un



Şerbeti için
Yarım paket çikolata
2,5 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı şeker

Üzeri için
Hindistan cevizi



Yapılışı
* Yumurta ve şekeri en az beş dakika yüksek devirde mikserle çırpalım..
* Diğer sıvıları da ilave edelim çırpalım (yağ, süt)
* Unu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım..
* Yağladığımız tepsiye dökelim.. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk iyice pişirelim (Ben kekin üzerine hafif tokat atarım sertleştiğini anlamak için)
* Pişen keki tepside ters yüz edelim.
* Şerbet malzemelerini soğuk iken bir kapta bir taşım kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
* Şerbet sıcak kekte ılığa yakın iken dökelim kekin her yerini kaplayalım..
* En az iki üç saat şerbeti çekmesi gerekir küçük kağıt kalıplarda servis yapabiliriz.
* Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz..
* Afiyet Şifa olsun..

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Taha'yla yeni hayat20 Ağustos 2013 23:08

    Cok güzel görünüyor bayramda gelen çikolata fikri harika olmuş bende böyle değerlendireyim ellerine sağlık canım:)))

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design