Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Eylül 2013

Ballı Kek



Herkese merhabalar
Bol vitaminli ve yeniden değerlendirme diyebileceğimiz bir kek tarifi bu.. Bal denince herkesin tercihi petekli olandır benimde öyle ama süzelen baldan sonra kalan petekle kek yapmak kimin aklına gelir bilmem ama benim geldi :)
Petekten bir su bardağı kadar aldım iyice süzülmüş ve kuru bir petekti. Ballı petek yaklaşık bir kibrit kutusu kadardı. İnanın çok lezzetli oluyor üzerine çikolata sosuda sürerseniz tadına doyum olmaz anında çayın yanında bitiyor..

Malzemeler
3 iri yumurta
1 su bardağı bal peteği
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı şeker (üzerine çikolata sosu sürecekseniz daha da azaltabilirsiniz)
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı hindistan cevizi
2 ya da 2,5 su bardağı un

Üzeri için
Çikolata sosu

Yapılışı
* Genişçe bir kaba önce petekleri üzerine yumurtaları kırın sıvıyağı ve şekeride ekleyin blenderden geçirin petekler iyice kesilsin. Daha sonra mikserde beş dakika kadar iyice köpürtene kadar çırpın..
* Diğer malzemeleri yani hindistan cevizini, unu ve kavartma tozunu da ilave edip daha önceden yağlayıp unladığınız kalıba dökün..
* 25-30 dakika kadar pişsin ilk 20 dakika fırını açmayın kek kabarmaz ortası çöker.. Ben piştiğini anlamak için üzerine tokat atarım sertleşmişse pişmiş demektir. Siz kürdan testi de yapabilirsiniz..
* Soğuyan keki dilimleyip üzerine çikolata sosu sürebilirsiniz afiyet şifa olsun..
*Muhabbetle kalın :)

1 yorum:

  1. gerçekten de kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bal peteğinden kek yapılacağı :) harika görünüyor eminim tadı da öyledir.ellerine sağlık Emine ablacım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design