Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Eylül 2013

Ev Yapımı Dometes Sosu, domates sosu



Herkese merhabalar öğrencilerimizi elimizden geldiğince organik beslemeye dikkat ediyoruz.. Kurban bayramından velilerimizden gelen etleri kıyma yapıp birer kullanımlık buzdolabında muhafaza ediyoruz..  köy tarhanası da sipariş verdik hazırlanıyor.
Öğrencilerimizin yemeklerine domates sosu hazırladık sizinle paylaşmak istedim. Yapılış olarak çok kolay domateslerin kabuklarını soyup robottan geçirdikten sonra pişiriyorsunuz çok kurutmamak şartıyla suyunu çektiriyorsunuz. Ocağın altı kısıkken kavanozları dolduruyorsunuz çok sıcak olduğu için bir fırın eldiveni veya elbezi ile dikkat ederek.. Kavanozlara doldurduktan sonra hemen kapaklarını çok sıkı bir şekilde kapatıp sıkıştırıyorsunuz ki hava almasın. Resimde görüldüğü gibi ters kapatıp soğumaya bırakıyorsunuz.. Daha sonra serin bir yerde muhafaza edebilsiniz..
Allah için dürüst çalışanlara Rabb'im yardım etsin inşaAllah..
Muhabbetle kalın sevgili dostlarım.. 

8 yorum:

  1. En güzel hazırlık domates bol bol kullanılıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçektende domatesin kullanım alanı çok geniş. :)

    YanıtlaSil
  3. bizde inşallah bu pazar yapacağız.ellerine sağlık ablacım.minik yavrular afiyetle yesin inşallah.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Mervecim çok teşekkür ederim merakla bekliyorum paylaşımını..

    YanıtlaSil
  5. afiyetle tüketsinler yavrucaklar
    Rabbim hayırlar yapanların hayırlarına kabul etsin inşallah
    mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  6. Amiin canım Rabb'im dualarını kabul etsin inşaAllah!

    YanıtlaSil
  7. Ne şanslı öğrenciler onlar öyle :)

    YanıtlaSil
  8. Müstakbel Eşim teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design