Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Aralık 2013

Patatesli Börek, (Hazır Yufkadan)




Malzemeler
4 adet yufka

İç Malzemesi
2-3 adet ortaboy haşlanmış patates
2-3 adet kurusoğan
nane, karabiber, pul biber, maydanoz, tuz

Sıvı Harcı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta


Üzerine
çörekotu

Yapılışı
* Önce patatesleri haşlayalım ezelim tavada ince kıydığımız soğanları soteledikten sonra patatesleri ekleyelim..
* Baharatlarıda ve tuzu ekleyelim bir-iki dakika kavurduktan sonra ocaktan alalım.
* Yufkaları tezgahın üzerine açalım ortadan ikiye keseli. Her yufkaya sütlü harcımızı fırçayla iyice sürelim en geniş kısmına patatesli içten koyalım ve rulo saralım kıymalı tepsimize büyük bir rulo yapalım (pastahanelerde ki  kıymalı börek gibi)
* Tepsimize yerleştirdiğimiz böreklerin üzerinede sütlü harcı fırçayla sürelim harç bitene kadar.. çörek otu serpelim.. önceden ısıtılmış fırında (170 derece) 20-25 dk kadar pişirelim.
* Afiyet Şifa olsun..


5 yorum:

  1. Patatesli borege bayilirim. Nefis olmus. Eline emegine saglik :)

    YanıtlaSil
  2. Què delicia de pastel te ha quedado espectacular,tomo nota,abrazos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Rosita Vargas hoşgeldiniz :)

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design