Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2014

Çiçek Börekler





Malzemeler
2 yufka
1 yumurta beyazı üzerine
margarin veya tereyağı yufkaya fırçayla sürecek kadar

İç harcı
2 adet küçük boy haşlanmış patates
karabiber, maydanoz, pulbiber, tuz

Üzerine
çörekotu ve susam

Yapılışı
*İki yufkayı geniş bir zemine açın arasını erimiş tereyağı veya margarini fırçayla sürüyorsunuz.
*Kareler kesip tart kalıbına ikili yufkayı ayırmadan yerleştiriyorsunuz
*Yufkanın kenar parçalarının (kare şeklinde olmayan yufkanın kenarlarını değerlendirin)
*İçine iç harcı koyup çiçeğin göbek kısmına yerleştrin ve alta yerleştirdiğiniz yufkaya çiçek şeklini verin.
*Ben yumurtanın beyazı ziyan olmasın onu böreğin dış kısmına sürdüm çörek otu ve susamla süsledim.
*Çok basit ve lezzetli bir tarif oldu. diğer resimlerde bir fikir verebilir..
*Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design