Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2014

Ispanaklı Börek




Malzemeler

6 adet yufka
Yarım kg ıspanak ince doğranmış
1 adet soğan
1 adet domates
2 çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı karabiber
tuz

Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
susam ya da çörekotu
ve sıvıyağ
Yapılışı


* Önce iç malzemesini hazırlayalım soğanı + domatesi + ıspanağı kavurun içine baharatları ekleyin tam pişmesin,
* Yağladığımız tepsiye bir yufka seriyoruz süt + yumurta + yağı karışım haline getirdik her yufka arasına paylaştırıyoruz.
* 3 yuka aralarını sütlü karışımla ıslattık ıspanağı iyice yayarak yerleştiriyoruz. Diğer yufkalarıda aralarını sütleyerek harcın üstüne yerleştiriyoruz.
* Çörekotu ve ya susam serptikten sonra ısıtılmış fırına veriyoruz (170 derece)

* Afiyet şifa olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design