Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2014

Ispanaklı Gül Böreği


Bu gün ıspanaklı börek yaptım...Şifa olur inşaallah!


Malzemeler
Ben 4 yufka kullandım..(Fırınım ve tepsim küçük olduğu için)
250 gr ıspanak..
1 baş büyük soğan
2 adet kibrit kutusu kadar az yağlı peynir
1 yumurta sarısı üzerine sürmek için
1 kase rende kaşar (piştikten sonra serpmek için (fırın sıcaklığında eriyor zaten)..


Yarım su bardağı süt
Yarım çaybardağı sıvıyağ
1 yumurta


Önemli Not

Ben ıspanakları herşeyden önce saplarını keserim böcek varmı diye seçer ve silkelerim..Bütün ıspanakları böyle temizledikten sonra bir kere yıkar suyunu değiştirir ve 10 dakika sirkeli suda bekletir tekrar suyunu değiştirirm. Ispanak temizlerken mutfakta ne kadar iş varsa bu arada bitiririm. Yani ıspanak doğrandıktan sonra yıkanmaz bütün vitaminini suyla beraber kaybederiz...Temiz olduğuna kalbim mutmain olursa artık yemek yapmaya başlayabilirim...

Yapılışı 

Önce soğanı doğrar kavurursun doğradığın ıspanakları ilave edersin...
Pişmeye yakın beyaz peynir + karabiber + tuz ilave edersin ağzını kapatır demlenirken yufkalarını hazırlarsın
Tepsini yağlayıp yufkayı masanıza yayın ortadan kesin en geniş ve düz kenarına hazırladığınız içleri koyarsınız...

Yuvarlayarak aynı gül böreğinde olduğu gibi ama tepsiye dizeriz resimdeki gibi...
Bütün yufkalar ve içide bitirdikten sonra bir kabın içine Yarım su bardağı süt +Yarım çaybardağı sıvıyağ + 1 yumurta çırpar yufkaların üzerine dökeriz...Ben ayrıca bir yumurta sarısını da yufkaların üzerine tekrar sürerim ve susam serperim...
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design