Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2014

Kaşarlı ve Peynirli Börek


İftara yakın Kaşarlı ve peynirli börek yaptım ezan okunurken sıcak fırından çıkardım...Herkesin bildiği ama hiç bilmeyenlere yardımcı olsun diye tarifini veriyorum....

Malzemeler
(Küçük Fırın tepsisine göre)

3 yufka

İç Malzemesi
1 küçük kase az yağlı peynir
1 küçük kase kaşar peyniri
Maydanoz da koyabilirsiniz bende yoktu kullanmadım


Üzeri için
2 yumurta akı
(Çörekotu istediğiniz kadar)


Yufkaların arasına süreceğimiz harcın Malzemesi
1 çaybardağı sıvıyağ
1 çaybardağı süt
1 yumurta

Yapılışı

Fırın Tepsisini yağlayın
Birinci yufkayı tezgaha serer gibi yağladığınız tepsiye serin tepsinin dışına taşacak şekilde..
İkinci yufkayı elinizle ortadan koparıp yarısını seriyoruz...Yufka harcını sürüyoruz..Kalan yarım yufkayıda serip peynirli harcın tamamını yufkaların üzerine yayalım...
Üçüncü yufkayıda ikinci yufka gibi ortadan koparıp tepsiye üstüste yerleştirelim aralarına yufka harcından sürelim...
Tepsiye serdiğimiz en alttaki yufkayı zarf kapatır gibi kapatıyoruz..
En üste yumurtanın akını ve çörek otunu serpiyoruz...
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet Şifa Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design