Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Şubat 2014

Meyve Ekşili Kurabiye



Herkese merhabalar çok sevdiğim Kastamonu'lu bir komşumun verdiği armut ekşisi vardı. Köyde yazın yapar sağolsun bana da getirir ama evdekilere bir türlü yediremediğim için bende hamur işlerine karıştırarak bi şekilde onlara yediririm..  Yaptığım kurabiyeyi sizlerle paylaşmak istedim..

Malzemeler
1 pk margarin veya tereyağı
1,5 tepeleme yemek kaşığı meyve ekşisi(bendeki armut ekşisiydi)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kako
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un

Üzeri için bocuk çikolata

Yapılışı
* Margarin ve meyve ekşisini iyice özleşene kadar yoğuruyoruz yumurtayı ve diğer malzemeleride ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
* Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp boncuk çikolataya banıyoruz sonra avucumuza bastırarak kurabiyeye boncuk çikolataları gömüyoruz hemde kurabiyeyi inceltiyoruz ki çabuk pişsin..
* Çok lezzetli ve bereketli bir kurabiyedir afiyet Şifa olsun :)

4 yorum:

  1. Armut ekşisi kurabiyelere hoş bir aroma katmıştır.
    bence salata sosunda ve yemeklerdede kullanabilirsin hiç tatmadım ama eminim güzeldir nihayetinde ev yapımı yöresel bir ürün yani çok kımetli

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Bal Tatlım çok katı bir şey çokomele benziyor Kastamonular onu kahvaltıda ekmeğe sürüp yiyorlar.. Çok katı sulandırıp meyvasuyu niyetiyle de verilebilir de bizim evde ancak böyle gidiyor :)

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design