Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2014

Nohutlu Börek,







Malzemeler (kelepçeli kalıpta)
4 adet yufka

İç Malzemesi
1-1,5 su bardağı haşlanmış nohut.
2 adet orta boy haşlanmış patates
3 yemek kaşığı domates rendesi
Karabiber, nane, tuz..

Sıvı harcı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı içme suyu
1 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için
çörekotu, susam ve sıvı harçdan sürülecek..

Yapılışı
* Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Patatesleri haşlayalım. Haşlanmış nohut dolapda hazır olduğu için bir gece önceden dışarı çıkaralım buzu çözülsün, eğer yoksa ıslatalım ertesi gün yumuşayana kadar haşlanacak..
* Patatesleri ezelim nohut hariç tüm iç malzemelerini karıştıralım en son nohutu ilave edelim ki nuhutlar dağılmasın ezilmesin..
* Sıvı harcın mazlemelerini iyice karıştıralım.
* Kelepçeli kalıbı yağlayalım ilk yufkayı dışarı taşacak şekilde serelim..
* İçine 1 yufkayı ortadan ikiye elimizle koparalım ve serelim iç malzemesinden koyalım.
* Bir yufkayı iç malzemesinin üzerine örtelim. Kenarları taşan yufkayı elimizle içe doğru kıvıralım resimdeki gibi.
* Sıvı harcı üzerine sürelim.
* Susamı ve çörekotunu serpip önceden 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..
* Pizza gibi dilimleyelim.
* Afiyet Şifa olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design