Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2014

Patatesli Çarşaf Böreği


MALZEMELAR
1 su bardağı süt
1 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 kg un (ilave edilebilir)
2 çorba kaşığı sıvı yağ

ARA KATLAR İÇİN: 2 Su bardağı sıvı yağ

İÇ MALZEMESİ
4-5 adet patates
4 tane kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN: 1 Yumurta ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI

* Un derin bir yoğurma kabına alınır.İçine bir yumurta tuz konup süt ilavesiyle kulak memesi kıvamında yoğurulur.


*Yoğurma işleminin sonunda 2 çorba kaşığı yağ ile hamur iyice yoğrulup 5 dk dinlendirilir.


* 12-13 bezeye ayırdığımız hamuru tabak büyüklüğünde açıp herkatına kuru yer kalmayacak şekilde sıvı yağ sürülüp üstüste konur.Ayrı gruplar yapamadan. Merak etmeyin yapışmaz. (oda sıcaklığında çok az tereyağıda kullanabilirsiniz)

* Açılan hamurlar dinlenirken iç harcını yapalım.İç harcı için,Soğanlar ve patatesler soyulup robottan veya rendeden geçirilir. Soğanların suyunu sıkıp kavrun. Patatesleri ilave edin ama kavurmaya gerek yok baharatlarıda ekleyip karıştırın.


* Masaya hamur bezini serin.Elinize bitane açılmış yağlı hamuru alıp çevire çevire açın masaya bırakın. Hamurun uç kısımlarından çekerek açın içine iç harcınızdan bir sıra koyun. Örtüyü kaldırınca börek şeklinde sarılıyor. Birdaha ki sefere yapım aşamalarını resimliycem inşaAllah..

*Tepsiye dizilen böreğin üzerine 1 yumurta ve biraz sıvı yağ karışımı sürüp 180 derece fırında pişirin

* Afiyet Şifa olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design