Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Şubat 2014

Pırasalı Börek, Pırasalı Yufka böreği,Börek




Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
500 gr pırasa
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı süt
tuz, pulbiber, karabiber
fırın tepsisini yağlamak için margarin


Yapılışı:
* Pırasaların ayıklayıp yıkayın ben yapraklarını kullandım..çok ince olmayacak şekilde kıyın..
* Geniş bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak üzerine doğradığımız soğanı ve pırasaları ekleyelim orta ateşte 5-6 dakika kadar soteleyin. 1 çay bardağı su ekleyip pişirelim..(suyu çektirin)
* Pişen iç harcı soğumaya bırakın.
* Böreğin sütlü harcı için derin bir kapta süt, yumurta ve bir miktar sıvıyağı iyice karıştırın.
* Fırın tepsisini yağlayın (ben genellikle margarin kullanırım) 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası yada bir yemek kaşığı yardımıyla hazırladığınız sütlü harçtan sürelim
* Her koyduğunuz yufka katına, sütlü sostan sürelim ve pırasalı harçtan yayarak yufkanın kenarda kalan parçaları ile üstünü kapatalım.
* En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatalım Kalan sostan üzerine sürelim ve çörekotu serpelim.150 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim

* Afiyet Şifa olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design