14 Şubat 2014

Pırasalı Börek




Herkese merhabalar ben yine börek yaptım ve kayıtlarıma baktım da ne kadar çok pırasalı börek yapmışım hepsini de yayınlamışım çok sevdiğimiz için herhalde.. :)



Bu sefer hazır yufkadan burgu şeklinde yaptım gül böreği gibi hazırladığımız yufkaları gül değil de saç örer gibi yaptım sizce nasıl olmuş :)

Malzemeler
5 adet hazır yufka
Yarım kg pırasa
1 adet ortaboy kurusoğan
karabiber, maydanoz, tuz

Sıvı harcı
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta

Üzerine
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ

ve
susam çörekotu


Yapılışı

* Pırasaların beyaz kısmı iyice yıkanıp ince ince kıyılır.

* Derince bir teflon kapta önce ince kıydığımız soğanları sonrada pırasaların alınıp suyunu çekene kadar kavrulur..

*Yufkaları önce sigara böreği yapar gibi dörde daha sonrada her bir dilimleri tekrar keserek sekizer dilim elde edelir..

* Her bir dilime hazırladığımız sıvı harcı fırçayla sürülür hiç kuru yer kalmasın..

* Dilimin geniş tarafına iç malzemeden ince bir kalem gibi yerleştirelim rulo yapalır ortasını bulup saç örgüsü gibi birbirine dolanır..

* Yağlanmış fırın tepsisine dizelir, yumurta sarısı ile sıvıyağı iyice çırptıktan sonra böreklerin üzerine sürülür susam ve çörekotu ilede süsleyebilirsiniz.. biliyoruz ki susamda çörekotu da çok şifalı :)

* Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet Şifa olsun..

Muhabbetle kalın :)

4 yorum:

  1. görüntüsü harika,bende pırasalı tatları çok severim,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Derdin Derdimdir hoşgeldiniz böreğimi beğendiğiniz için teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım elllerıne sağlık...sayfanı yenı kesfettım..ekledim sayfama takıbe aldım senı...bende beklerım sayfama sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  4. Sevgiler Pınar Hanımcım anasayfama takip ettiklerime aldım :)

    YanıtlaSil

Archive

 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design