Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Şubat 2014

Tavada Kadayıf Tatlısı






Malzemeler

* 250 gr kadayıf

* 1 su bardağı ceviz

* 125 gr yağ, isteğe bağlı olarak tereyağı, sıvı yağ ya da ikisinin karışımı ya da margarin olabilir.


Şerbeti için

* 2 bardak su

* 2 bardak şeker

* 1-2 damla limon suyu

Yapılışı
* Kadayıfın içine tercih ettiğiniz eritilmiş yağ karışımını ekleyin ve kadayıfları yağlayalım.

* Yağlanmış kadayıf ikiye ayrıralim ve yarısını teflon tavaya elle sıkıştırarak serelim.

* Araya cevizleri serpelim üzerine kalan kadayıfı bastırırak kapatalım..

* Ocağın üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, altı kızarmadan çevirmeyin.. Bende kızaran hamsileri çevirmek için kullandığım düz kapak vardı onun yardım ile kadayıfı ters düz çevirerek  pişirdim.

* İki tarafı da kızarankadayıf ve şerbet ılık halde iken buluşturdum hamur olmasını istemediğim için..
* Süslemek için elimde hindistan cevizi vardı sizler dövülmüş antep fısıtığı ve kaymak kullanabilirsiniz.

* Süper bir lezzet fırında yapılandan hiçbir farkı olmuyor..

* Afiyet Şifa olsun Muhabbetle Kalın :)

2 yorum:

  1. Çok güzel ve pratik olmuş bizim evden kadayıf eksik olmaz eşim genelde arkadaşlarına künefe yapar.
    Bir ara böylede denemeliyim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bal Tatlım hoşgeldin teşekkür ederim beğendiğin için künefe yapmayı düşünüyorum ilk fırsatta :)

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design