Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Nisan 2014

Çiçek Poğaça,


Merhabalar sevgiler hayırlı bir hafta sonu diliyorum..
@@______/)______./¯"""/​')Yüreğinizden Sevgi ♥♥
@@¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\„„„„\
@@_____/)______./¯"""/​')Yüzünüzden Gülümseme ♥♥
@@¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\„„„„\
@@_____/)______./¯"""/​')Eksik Olmasın ♥İNŞALLAH♥
@@¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\_„„„„\
Sizlere mesajımda ve tarifimde de çiçek var kucak dolusu çiçekler gönderiyorum :)  Çiçek poğaçalarım nasıl olmuş takip ettiğim blog arkadaşlarımdan gördüğüm ve hep yapmak istediğim bir tarifti sonunda yaptım.. Ve diğer poğaçalardan daha lezzetli olduğunu düşünüyorum çünkü peynir her yerine yayılıyor..
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp tezgahta açın içine peynir koyup kapadıktan sonra yuvarlayıp  üzerine bastırıyorsunuz işte o aşamada peynir her tarafına yayılıyor..  bıçakla 6-7 eşit parçalara kesip çevirin (resimdeki gibi)... püf noktalarından biride üzerine sürdüğünüz yumurta sarısına 1 yemek kaşığı çiçekyağı ekleyerek yaparsanız poğaça çıtır tadında nefis oluyor..

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı çiçekyağı
1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

içine: Peynir

Üzerine haşhaş

Yapılışı
* Su, süt ısıtın bir kaseye alın içine mayayı ve toz şekeri de atın köpürene kadar bekletin..
* Önce 3 su bardağı kadar unu elekten geçirin içine tuz atın karıştırın ortasını açın yumrutayı  çiçekyağını ve mayayı dökün karıştırın.
* Kontrollü olarak un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin üzerini kapayın mayalanması için bir kenara bırakın.
* Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve bezeler hazırlayın.
* Hazırladığınız bezeleri biraz açarak bezelerin içine peynir koyun ve yuvarlayıp,üzerine bastırarak genişletin.
Orta kısmı koparmadan bıçakla 6 veya 7 parçaya kesin.
* Her parçayı aynı yöne çevirerek peynirli kısım görünecek şekilde çevirin.
* Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarana kadar pişirin. (Fırının kapağını ilk 20 dk açmayın)
* Afiyet şifa olsun muhabbet ve sevgiyle kalın..
─---------▄███▄──▄███▄▐▬▌ayır​lı
---------▐████████████▌
▐▬▌uzu​rluMutlu
──-----─████████████
HAFTA SONU TATLİ DİLİYORUM 
──-----──▀████████▀…………………….♥R​ABBİM SONSUZ HUZUR
---------─────▀██▀………………♥VE MUTLULUK VERSİN.

HOŞ VE MUHABBETLE KALIN CAN DOSTLARIM :))

2 yorum:

  1. Emine'cim ellerine sağlık,çok güzel ve nefis görünüyorlar.Allah'a emanet ol,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgi ve muhabbetler canım :))

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design