Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Mayıs 2014

Açma Tarifi



 Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım..
 Margarin veya tereyağı sürelim
 Rulo saralım uzatarak..Uzattığınız hamurun uç kısımlarını düğüm atar gibi birbirinin içinden geçirelim. Ek yerini görünmeyecek şekilde aşağı getirelim.
Yumurta sürelim çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirelim..

1 kg un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu

Yapılışını resimli anlatmaya çalıştım.. Afiyet Şifa olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design